Esti aici:--De ce musulmanii cred că musulmanii nu vor fi răsplătiţi de faptele lor bune?

De ce musulmanii cred că musulmanii nu vor fi răsplătiţi de faptele lor bune?

Profetul Muhammad a făcut cunoscut faptul că Dumnezeu răsplătește fiecare individ în funcție de intenția lui. Necredinciosul se așteaptă să fie răsplătit pentru faptele sale în această viață lumească, deoarece el neagă sau pune la îndoială existența unei alte vieți după moartea sa. Astfel, el dorește ca oamenii să aprecieze întotdeauna ceea ce face; este mulțumit atunci când este lăudat și faptele sale sunt făcute publice, pentru ca aceasta este răsplata pe care el o cauta. El ar putea obține, de asemenea, o sumă de bani în schimbul acestora sau un premiu. Aceasta este recompensa cel mai mult dorita de către el, iar Dumnezeu îi oferă acest lucru. El nu va avea însă o recompensă suplimentară în Viața de Apoi, și aceasta pentru ca el, pur și simplu, nici nu a dorit-o și nici nu a lucrat pentru ea.

Credinciosul, pe de altă parte, nu este în mod strict preocupat de a fi recompensat în această viață lumeasca, deoarece el se străduiește să primească o răsplată veșnică și mai mare în Viața de Apoi. El face acest lucru prin închinarea la Dumnezeu așa cum El a poruncit și lucrând cu răbdare, cinste și corectitudine, în măsura posibilităților sale, chiar și atunci când nimeni nu-i apreciază eforturile. Și pentru că el dă curs faptelor sale cautând mulțumirea lui Dumnezeu, ele sunt primite de către El și răsplătite.

Islamul susține că există două condiții pentru ca orice fapta sa fie acceptată și recompensată de către Dumnezeu:

• Să fie făcută în mod explicit pentru a cauta acceptarea și mulțumirea Lui și

• Să fie în concordanță cu metodele stabilite de El. Cu alte cuvinte, o persoană trebuie să străduiască de dragul lui Dumnezeu în conformitate cu termenii pe care El i-a specificat și nu în funcție de propriile sale preferințe sau de cele ale altor oameni. Pentru a cunoaște exact ceea ce Dumnezeu așteaptă de la slujitorii Săi, este necesar să ne raportam la legislația revelată de către Acesta în forma sa finală, ultimului Sau profet, Muhammad.

2017-11-15T12:25:18+00:00