Esti aici:--De ce musulmanii permit sacrificarea animalelor?

De ce musulmanii permit sacrificarea animalelor?

Această întrebare este pusă frecvent de către vegetarieni, de cei care pledează pentru drepturile animalelor și de unii hinduși. De fapt, există chiar oameni care consideră consumul de carne drept o încălcare a drepturilor animalelor. Carnea nu este, însă, interzisă musulmanilor.

Deși Islamul arată milă și compasiune față de toate creaturile vii, el susține că Dumnezeu a creat plantele și animalele în beneficiul omenirii. Omului i s- a poruncit și i-a fost impus de către Creator să folosească în mod judicios orice resursă existentă în această lume, pentru că aceasta este o binecuvântare de la El și o forma de adorare.

Islamul oferă una dintre cele mai umane metode de sacrificare a animalelor. Obiectivul sacrificării islamice este acela de a asigura o durere minimă pentru animal și un drenaj maxim de sânge, în sensul diminuării microorganismele dăunătoare care se dezvolta în sânge. Alături de musulmani, și alți oameni din medii etnice și religioase diferite au convingerea că carnea sacrificată în mod islamic este sănătoasă și de înaltă calitate. Acesta rămâne proaspătă pentru o perioadă mai lungă datorită cantității scăzute de sânge ramase în carne, în comparație cu alte metode de sacrificare.

Animalele sunt sacrificate într-o manieră rapidă și blânda, cu pronunțarea anumitor cuvinte semnificând: “În numele lui Dumnezeu, Dumnezeu este Cel Măreț.” Aceasta este o recunoaștere a faptului că viața animalului este luată cu permisiunea lui Dumnezeu, în sensul satisfacerii nevoii permise de hrană. Modul islamic de sacrificare a unui animal necesită, de asemenea, îndeplinirea următoarelor condiții:

1. Animalul trebuie să fie hrănit ca de obicei înainte de sacrificare și sa i se dea apă de băut.

2. Este interzis sa fie bătut sau torturat în orice fel de om sau de vreun aparat. Asomarea înainte de sacrificare nu este permisă. [Acest lucru este realizat prin utilizarea unui pistol cu ​​presiune, șoc electric sau apă electrificată (în cazul păsărilor), toate provocând stres și suferință suplimentară animalului.]

3. Unui animal nu ar trebui să i se permită să vadă un altul în vreme ce este sacrificat.

4. Cuțitul trebuie să fie suficient de mare și să fie bine ascuțit.

5. Sacrificarea se face din partea anterioara a gâtului, iar măcelarul trebuie să străpungă rapid tractul respirator, esofagul și vena jugulară fără a tăia măduva spinării. Prin tăierea rapidă a vaselor de sânge în zona gâtului, în locul potrivit, sângerarea este rapidă și profundă și provoacă o stare de șoc și anesteziere instantanee a creierului astfel încât animalul nu va mai resimți nicio senzație. Astfel, animalul nu va avea de suferit. [Într-o povestire autentică consemnată de Tabarani, Profetul l-a oprit pe un om de la a-și ascuți cuțitul, în timp ce oile sale îl priveau.]

6. Animalul trebuie să fie complet lipsit de viață și sângele trebuie să se scurgă complet înainte ca pielea să fie jupuită și să i se taie capul.

Promovarea unor metode sănătoase și corecte de producție alimentară face parte din modul de viață islamic. Legislația sa încurajează un respect puternic pentru sfințenia vieții și o rejecție totala față de cruzimea arătată față de animale.

• Într-o relatare autentică de la Tabarani se menționează că Profetul a oprit chiar un om de la a își ascuți cuțitul în fața animalelor.

• Profetul a spus: “Cu adevărat, Allah a cerut perfecțiunea în toate lucrurile. Așadar, când sacrificați, sacrificați așa cum trebuie. Fiecare dintre voi să-și ascută (bine) lama și să cruțe suferința animalelor pe care le sacrifica”. [3] (Consemnat de Muslim)

2017-11-17T07:35:33+00:00