Esti aici:--De ce pentru mărturia femeilor musulmane este nevoie de două femei în locul unui singur bărbat?

De ce pentru mărturia femeilor musulmane este nevoie de două femei în locul unui singur bărbat?

Ceea ce se înțelege prin mărturie este: furnizarea unor informații prin care se poate ști dacă ceva anume este adevărat sau corect. În ceea ce privește mărturia a două femei care echivalează cu mărturia unui singur bărbat, aceasta nu este o regula generală; iar versetul coranic care specifică acest lucru se referă numai la tranzacțiile financiare, unde sunt preferați doi bărbați, iar alternativa este un bărbat și două femei. Tranzacțiile financiare constituie singurul caz în care sunt necesari doi martori femei în locul unui singur martor bărbat. Datorită faptului că responsabilitatea financiară este, de obicei, purtată de către bărbați, este de presupus ca ei să fie mai pricepuți în tranzacțiile financiare decât femeile. De asemenea, se ține seama de natura în general predominant emoțional-afectivă a femeilor, precum și de rolul bărbaților și al femeilor în societate, așa cum este el prevăzut de islam.

Acest fapt nu reflectă inferioritatea femeii. Unele femei ii depășesc pe mulți dintre bărbați în diverse aspecte, inclusiv angajamentul religios, raționamentul și memoria. Ele ar putea, probabil, să dea o mărturie adecvată, mult mai bună decât cea a unui bărbat, cu privire la aspectele asupra cărora au cunoștințe și înțelegere. Ele pot deveni chiar puncte de referința cu privire la aceste chestiuni, asa cum și unele femei din timpul profetului erau. Un judecător poate accepta mărturia oricărei persoane cu calificări excepționale.

Doi martori de sex feminin nu sunt întotdeauna considerați egali cu un martor de sex masculin. Există și alte versete din Coran care vorbesc despre martori fără a menționa această diferențiere între bărbați și femei. În aceste cazuri, un martor femeie este echivalent unui martor bărbat. Este bine cunoscut faptul că Aishah, soția Profetului, a narat nu mai puțin de 2.220 de tradiții profetice care sunt considerate autentice doar pe baza probelor ei individuale. Există și alte femei care au fost, de asemenea, recunoscute drept naratori de încredere ai tradițiilor profetice. Aceasta este o dovadă suficientă a faptului că mărturia unei femei poate fi acceptată.

De fapt, martorii femei sunt chiar preferați în anumite cazuri. Există anumite incidente care necesită doar martori femei, iar mărturia unui bărbat nu este acceptată. Chestiuni specifice femeilor, cum ar fi nașterea sau menstruația, aspecte legate de litigii de divorț și viata privată în care nu erau prezenți bărbați, necesită în mod evident mărturia unei femei.

2017-11-17T07:50:15+00:00