Esti aici:--Oare este Islamul o religie doar pentru arabi?

Oare este Islamul o religie doar pentru arabi?

Această ipoteză greșită se bazează probabil pe faptul că profetul Muhammad a fost arab, că cea mai mare parte a primei generații de musulmani erau arabi și, de asemenea, Coranul este în limba arabă.

De fapt, însă, doar 18% dintre musulmanii din lume sunt arabi. Cele mai mari populații musulmane se găsesc în Indonezia, subcontinentul indian și în alte părți ale Asiei. Islamul este, de asemenea, răspândit în multe părți ale Africii și există minorități substanțiale în Europa, America de Nord și de Sud și Oceania. Islamul este religia majoră cu cea mai rapidă creștere în lume, iar adepții săi de pe toate continentele includ, atât arabi, cât și nearabi.

În plus, nu toți arabi sunt musulmani, întrucât există comunități semnificative de arabi creștini, precum și un număr aparținând altor religii sau care se declară atei. În vreme ce “arab” este un termen geografic și cultural, termenul de “musulman” se referă la un aderent la religia islamului.

În timp ce revelația se afla încă în stadiile incipiente, Coranul a dezvăluit că Islamul este într-adevăr o religie globală. Allah i s-a adresat profetului în el, spunând:

“Şi Noi nu te-am trimis decât ca o îndurare pentru lumi.” [Nobilul Coran, 21: 107]

Şi Noi nu te-am trimis decât ca vestitor şi prevenitor pentru toată lumea, însă cei mai multi dintre oameni nu știu.” [Nobilul Coran, 34:28]

Islamul este destinat tuturor oamenilor, indiferent de rasă, naționalitate, cultură sau religie. Încă de la începutul misiunii sale, companionii Profetului veneau dintr-o gamă largă de zone și rase. Printre ei se aflau și un african, un bizantin, un persan și un savant evreu. Cu toții erau uniți de frăția credinței.

În Coran există numeroase referințe la natura universală a islamului. El se adresează frecvent omenirii, spunând: “O, oameni!”, “O, omule!” Profetul, companionii lui și urmașii lor au depus toate eforturile pentru a răspândi mesajul adevărului tuturor națiunilor și popoarelor. El a început în mod firesc propagarea Mesajului lui Dumnezeu în rândul poporului său, al arabilor, dar asta nu înseamnă că a fost limitat la ei, ci, mai degrabă, doar că , inițial, transmiterea către cei mai apropiați a fost primul pas logic spre realizarea unui scop pe termen lung. Mai târziu, în misiunea sa, atunci când condițiile au devenit mai favorabile, el a trimis scrisori prin care invita la Islam către conducătorii Imperiilor bizantine și persane, Abyssinia, Egipt, Damasc, Bahrain, Yamamah, Oman și alții care reprezentau personalitățile de seama ale acelor vremuri. Indiferent de răspunsul lor, Mesajul Profetului a fost pe deplin recunoscut de marile puteri ale timpului său.

2018-01-15T06:13:25+00:00