Esti aici:--De ce musulmanii navighează într-o barcă diferită atunci când toate religiile au obiective similare?

De ce musulmanii navighează într-o barcă diferită atunci când toate religiile au obiective similare?

Deși există numeroase zone în care religiile se pun de acord, între ele există și diferențe teologice și practice semnificative. Fără îndoială, în fiecare religie se vor găsi expresii ale înțelepciunii, valori morale înalte, avertizări cu privire la ceea ce este rău și promovarea faptelor bune. Ceea ce distinge, însă, islamul de celelalte credințe este faptul că el trece dincolo de simpla îndemnare a oamenilor la a fi generoși și morali. Islamul identifică problemele umane și le prescrie soluții practice, atât la nivel individual, cât și colectiv.

Deși există o varietate largă de comunități religioase în lume, fiecare dintre ele fiind satisfăcută de versiunea proprie a “adevărului”, Islamul reprezintă desăvârșirea religiei divine revelate și codul de legi complet pentru omenire. Datorită acestui fapt, Coranul spune:

“[Unica] religie acceptată de Allah este Islamul.” [Nobilul Coran, 13:19]
Toate mesajele divine revelate înainte de cel al profetului Muhammad au făcut apel la adorarea numai a lui Dumnezeu și au conținut un anumit număr de legi. Cu toate acestea, fiecare dintre ele a fost adresat unui popor anume, pentru o anumită perioadă de timp și pentru a remedia anumite probleme și circumstanțe specifice, precum degenerarea morală, nedreptățile economice și materialismul excesiv, abuzul de putere și opresiunea politică. Mesajul final al Islamului abordează aceleași probleme sociale, dar ca parte a unui program cuprinzător în sensul schimbării, reformării și beneficiului oricărei națiuni, comunități sau individ, care vor exista vreodată, până la sfârșitul lumii.

Profeția lui Muhammad a inițiat o epocă în care îndrumarea divină a devenit în mod deschis universală, mult mai cuprinzătoare ca domeniu de aplicare și mai precis detaliată. Responsabilitatea pentru soarta omului și pentru bunăstarea morală depinde complet de alegerea lui liberă și de intenția lui voita de a răspunde chemării Creatorului său.

2017-11-16T11:33:25+00:00